Kultur - Advokat Talsnes

www.AdvokatTalsnes.no
Gå til innhold

Kultur


Her finner du noen smakebiter på hva Elverum har å by på:


  • Biblioteket holder til i Rådhuset. Her finner du også sjakk og brettspillkveld.


  • Brattveltdammen i elven Julussa, som renner fra Beresjøen og nordvestover mot Renaelva. Dammen var en av flere som ble bygd for å kunne fløte tømmer, og du finner et fløteranlegg er den dag i dag.


  • Christiansfjeld festning, også kalt Christiansfjell, var en festning i Elverum. Den ble anlagt av Gustav Wilhelm Wedel Jarlsberg i 1683. I 1685 fikk den navnet sitt da Christian V besøkte festningen. Behovet for festningen oppsto som et resultat av at svenske styrker hadde marsjert gjennom Elverum under flere av krigene mellom Norge og Sverige på 1500- og 1600-tallet. Bygninger og materialer ble senere revet på i det 19. århundre. I dag er det en park rundt festningsområdet, og de forskjellige delene av festningen er markert (kilde: lokalhistoriewiki.no).


  • Elverum kulturskole. Her kan elevene lære om musikk, teater, dans, teknologi i kunstfag, visuell kunst mv.


  • Glomdalsmuseet. Her finner du museum og forskjellige arrangementer. Hva med en reise i trekkspillets historie? Eller Gammelmartn med historie, tradisjon og god gammeldags martnstemning med håndverk, bakst, mat, strikking, krambu, aktiviteter for barn og mye annet? Eller hva med påskeverksted? Veteranbildagen? Omvisning i Apoteket og Gammeldoktoren? Seterdagen? Julestue?
  • Norsk skogmuseum. Her finner du kunstgalleri, festspillutstilling i forbindelse med festspillene i Elverum i august, restaurant med Glommautsikt, de nordiske jakt- og fiskedager.
________________________________
Medlem av den Norske Advokatforening Member of the Norwegian Bar Association


ADRESSE
___________________
Advokat Talsnes
PB 33
2091 Hurdal

TELEFON
________________________
+47 47 88 99 74
___________________________________
EPOST: post@advokattalsnes.no


Advokat Talsnes
Tilbake til innholdet